top of page

2/ Rebel X: blijvende veranderingen in een bruisende wereld

Bijgewerkt op: 31 jul. 2023

Of ze echt bestaan. Een bekende vraag. Een die de creativiteit zo uit je kan halen. Het is cliché, het is storend, maar wel een vorm van interesse. Naar het karakter Carloz om precies te zijn. Die komt regelmatig terug en Carloz is een karakter die inderdaad echt bestaat. Uit meerdere personen. Dat zeg ik altijd, maar hij is ontstaan door een persoon. Ik ken een Carloz, maar hij heet geen Carloz. De betreffende persoon herkent zichzelf wel en voelt zich gevleid onderdeel te zijn van het blog Rebel X dat ik in 2000 ben begonnen.


Het internet was nog niet zo lang actief en dat is wellicht de reden voor mijn bekendheid geworden. Met een simpele pagina begon ik een online dagboek waar ik mijn gedachten en belevenissen deelde zoals Carrie Bradshaw in Sex & The City, maar dan zonder de seks. Dat vond ik toch iets te gewaagd, maar ik deelde mijn gedachten over de actualiteit, het nieuws, het leven in de stad. Zo ontstond mijn blog Rebel X: over blijvende veranderingen in een bruisende wereld. Doordat het internet steeds meer als informatiebron werd gebruikt, ontdekten meer mensen mijn website. Het is een behoorlijke klus geweest om deze actueel te houden.


Nog steeds wordt mijn website druk bezocht door mensen die informatie zoeken over gebeurtenissen die aan het begin van dit millennium plaatsvonden. Zeker nu er een nieuwe generatie bezig is om op een moderne manier kennis te delen via social media, wat ik zelf ook onderhoud maar niet zo gedreven als de jongeren van deze tijd. Het onderzoek en de informatievoorziening is voor mij het belangrijkste en er blijft voldoende vraag naar. Zeker nu er nieuwe verkiezingen aan komen.


De eerste keer dat ik bewust de val van het kabinet mee maakte wist ik niet wat daar de gevolgen van zouden zijn. Als barmedewerker in een café in Utrecht ving ik veel gesprekken op over onder andere de politiek en alles wat ik opving, verwerkte ik in mijn blog. Ik ontdekte toen ook dat de wereld linksom of rechtsom, of ondersteboven, gewoon door blijft gaan. Het maakt niet uit wat er in brand staat of wat er is ingestort. Er zijn altijd zaken die blijven en er zijn altijd zaken die verdwijnen.


Mijn voorkeur voor blijven zorgde voor mijn ontmoeting met ‘mijn’ Carloz. Een ontmoeting waar ik niet trots op ben, maar wel een deel van mijn wereld heel hield.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page