top of page

3/ wie is Rebel X: een creatie uit eenzaamheid

Bijgewerkt op: 31 jul. 2023

Ze willen altijd weten wie ik ben. Mijn echte naam. Mijn identiteit. Nu kan ik daar makkelijk onderuit komen en veel weten wel degelijk door wie Rebel X geschreven wordt. Mijn echte naam is niet te herkennen in de naam van mijn website en die houd ik geheim. Alle berichten onderteken ik met Rebel X en dat is onbedoeld een gouden zet geweest. Hoewel Rebel X een creatie uit eenzaamheid is geweest, werd het uiteindelijk een verrassende redder in nood.


Zoals ik eerder zei, ik heb geen studie gedaan. Zelfs de middelbare school heb ik niet afgerond. Alles leerde ik mezelf aan vanachter mijn pc en later laptop. De wereld is mijn school, de stad, het internet en de bibliotheek. En vergeet YouTube niet.


Vanaf mijn zestiende heb ik gewerkt en inclusief de fooien haalde ik een behoorlijk zakcentje binnen waarmee ik steeds betere spullen kon aanschaffen om mijn website te onderhouden. Zo kocht ik een camera om mijn website te voorzien van de beste foto’s en leerde ik weer mezelf aan leuke foto’s te schieten. Ik plaatste ze op het internet en via diverse platforms kon ik mijn foto’s voor een leuk bedrag beschikbaar stellen.


Na een tijdje begon ik ook met filmen, editen en het inspreken van mijn video’s die ik vervolgens op YouTube plaatste. Dat was de beste zet.


Ik, Rebel Jacky, zag het geld binnenstromen. Toen moest ik wel naar mijn moeder, de briljante boekhouder. Ze dacht eerst dat het een fout was. Daarna was ze bang dat ik mijn lichaam verkocht voor seks en later dat ik drugs dealde. Dat ik die enorme bedragen geheel legaal verdiende met mijn zelfgemaakte video’s van hooguit tien minuten kon ze niet voorstellen. Wat ik begreep, zo bekend was de kracht van YouTube nog niet. Maar ze werd mijn boekhouder en financiële leermeester. Nu doe ik veel zelf en zij kijkt zo nu en dan mee, controleert per kwartaal mijn cijfers en meestal is het allemaal prima op orde.


Het is geen geluk. Het kwam niet bij mij aanwaaien. Rebel X, een creatie uit eenzaamheid, ontstaan gedurende mijn vaak onrustige slapeloze nachten. Mijn woorden, de beelden, de video’s. Nu hoef ik niet meer eenzaam te zijn, maar de stilte is zo onderhand mijn kracht en drijfveer geworden voor mijn waardevolle creaties. Dat wil ik zo houden.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page