top of page

Jacky Online #5 - vangnet van mijn gedachten

6 december 1999


De zaak Monica Lewinsky heeft mij bang gemaakt. Ook al zie ik mezelf niet werken als stagiair in het witte huis, de situatie kan ook mij overkomen. Dat is ook bijna gebeurd. Ik durf het nog niet te benoemen op deze blog, dat ga ik ook niet doen. Ooit vond ik iemand leuk, nog steeds, hij was ouder en charmant. En ik was nieuwsgierig en eenzaam. Een raar cliché, een logische combinatie. Ik ging niet te ver. Ik ging nooit te ver. Zelfs geen kus, maar als ik had gewild dan had het ver kunnen gaan.


Een paar maanden later was het voorbij, want ik zag hem net zo charmant doen bij iemand anders en toen was de uitdaging er bij mij af. Hoopte ik. Toen mama ziek werd, probeerde hij wel toenadering te zoeken, maar ik had andere dingen aan mijn hoofd. Hij verloor zijn interesse in mij, net zoals zo velen deden in die periode.


Bijna zou ik sorry zeggen tegen al die mensen die niet wisten hoe plezier te maken met mij. Die mensen met wie ik niet kon lachen. Niet kon feesten. Niet kon keten, want dat hoorde je te doen, keten. Om de meest onbenullige redenen die ik zinloos vond. Ik wilde gewoon rust en die kreeg ik. In die periode bleef ik alleen achter en dat ben ik nog steeds. Achter deze computer. Inmiddels is het mijn beste vriend. Het vangnet van mijn gedachten.


Nu ik erover nadenk een betere manier dan een of andere hoge functionaris die om zijn eigen ego misbruik maakt van mijn ziel. Geen verloren ziel, zeker niet. Die heb ik gered door te vertrekken van het instituut dat school heet.


Dat had Monica beter ook kunnen doen. Weglopen van Clinton. Ze adoreerde hem, meer dan dat en meer dan hij waard was. Nooit zal ik een man adoreren. Hij hoeft mij ook niet te adoreren. Enkel liefhebben en respecteren. Maar hoe vind je zoiets? Hoe weet je dat de adoratie van een persoon echt en blijvend is? Dat is onmogelijk.


Het enige wat blijvend is in de liefde is de eeuwige diepte. Een oneindige sprong naar het onbekende. Dat was het ook voor Monica. Ze sprong om liefde te vinden en ze kwam terecht in een absurde wereld van media, beschuldigingen en onredelijkheid. Het doet je vrezen liefde te achtervolgen, maar liefde maakt blind. Het is nog meer waar dan ik ooit heb kunnen bedenken, dat hebben Monica en Bill bewezen.



11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page