top of page

Jacky online #6 - onopvallend stijlvol

8 december 1999


Wat is mijn stijl? Mode blijft belangrijk om ons heen en ik kijk er ook naar. Als je naar school gaat, dan volg je de kledingstijl om je heen, je beste vrienden, je klas. Tot mijn zestiende was ik erg zoekende en was ik tevreden met een spijkerbroek en een t-shirt, maar de wereld is snel veranderd. De ene groep draagt felle kleuren, de andere groep is dagelijks te zien in trainingspakken en weer een andere groep in donkere kleuren. Waar ik voor kies? Van alles wat. Ik maak een grappige mix van de mode van nu. Wijde broeken met een strakke top en daarop een wijd vest of oversized blouse. Soms draag ik weer een strak vest. Ik houd ervan mensen steeds op een ander spoor te zetten. Ze denken dat ik voorspelbaar ben, omdat ik al werk. Maar juist dat maakt dat ik vrij ben om een nieuwe mode stijl te creëren en het kan niet een rage worden, omdat alles eenmalig is.


Vandaag probeerde ik iets anders. Een korte zwarte rok, donkere panty en mijn laarzen. Voor de veiligheid koos ik toch voor een gestreept truitje met daarover een wijde blouse. De blouse en de rok heb ik bij een tweedehands winkel gekocht. De laarzen liep ik tegen het lijf onderweg naar mijn werk. Ik denk dat dit mijn nieuwe stijl word en aangezien ik vorig jaar 18 jaar ben geworden, kan ik nog meer het uitgaansleven ontdekken. Daar zoek ik nog de beste outfits voor, om onopvallend stijlvol in de trendy clubs van Nederland te verschijnen.


Als je om je heen kijkt lijkt het zo makkelijk, iedereen om je heen draagt de gekozen outfit van die dag. Zoals ik dagelijks doe voor de spiegel die ik eindelijk bij de Xenos heb gekocht. Ik wil niet in de muur boren, dus laat ik de spiegel tegen de muur leunen. Het heeft een zilveren lijst, nep uiteraard. Echt is niet te betalen of heb ik er eigenlijk niet voor over.


Een huis. Het interieur. De kleding. Allemaal zijn ze bepalend voor je identiteit. Wie je bent, wie je wilt uitstralen en wat je wilt verbergen. Pijn en geheimen worden op verschillende manieren verborgen. Ieder mens geeft daar een eigen draai aan. Dat maakt de wereld gevarieerd en kleurrijk, waardoor alle andere mysterieuze en mystieke feiten geborgd blijven.


We zijn allemaal een weerspiegeling van de wereld. De verschillende seizoenen. Verschillende schitteringen, verschillende verborgen schatten, gebreken en onheilspellende donderslagen. We dragen het allemaal bij ons. De ene dag laten we het meer zien dan de andere dag. Afhankelijk van het weer dat zich laat zien in ons bewustzijn. Wat een woorden heb ik weer bedacht en dat allemaal door een nieuwe outfit die voor mij een nieuw tijdperk inluidt. De tijd van vrijheid, feesten en ontdekken.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page